Jubileum, Nebbiolo, Posthotellet, minimässa…Det surrar kring nästa upplaga av Sommelierernas Dag.

Fredrik Grönwall kan berätta mer. Han är ordförande i Sommelierföreningens Västra sektion och aktiv i projektgruppen.

Hur känns det att vara igång igen?
Det känns bra, men förarbetet har i princip varit igång sen årets mässa var avklarad. Sommelierernas Dag har växt till ett ständigt pågående projekt – även om det fortfarande handlar om ideellt arbete. Det var lite snabbare ryck i början, inte lika proffsigt som under senare år…

Tillbaka på Posthotellet igen. Hur kommer det sig?
De ville gärna ha oss i huset igen och det finns självklart stora fördelar med både lokalerna och läget i stan. Vi kommer att ha både mässa och festmiddag i rymliga och vackra Restaurang Norda och den som vill kan övernatta på hotellet. Centralt, bekvämt och praktiskt.

Piemonte kommer att vara ett inslag 2020. Berätta!
Ja, det handlar om ett samarbete med Robert Sumberaz och hans Osteria Goteborg. Under lördagen arrangeras en minimässa med Piemonte-tema – allt från Barbera och Barolo till kända och okända vita viner. Det blir ett test av att presentera kvalitetsviner även för en nyfiken och engagerad allmänhet. Men söndagen är till för branschen precis som vanligt.

Vad är dina förhoppningar?
Att vi lockar 51 utställare med mycket intressanta produkter. Det är vad vi har plats för och jag är övertygad om att det snabbt blir fullbokat. Vårt varumärke är starkt! Dessutom hoppas jag att vi inte bara ska sälja inträdesbiljetter till sommelierer utan också till restaurangfolk i största allmänhet som jobbar med vin. Göteborg har många bra krogar. Men gästerna har högre förväntningar och kunskap idag, vilket ställer tuffa krav på service och kök. Jag tycker att fler krögare ska skicka sin personal till oss. Sommelierernas Dag är ett ypperligt tillfälle att förkovra sig till en liten kostnad!