Den festliga avslutningen av mässdagen på Norda blir en upplevelse för gom och smaklökar och med en bred geografisk palett – i både glas och på porslinstallrik.
Vi har bestämt oss för viner som fungerar perfekt till maten, säger middagsgruppens Jonas Hellman. Det är ett kräset gäng som ska serveras, gäster som kan sina saker. Men jag tror inte att nån kommer att bli besviken över vad vi häller upp i form av Riesling, Alvarinho, Barbaresco eller en generös och fyllig Vignelaure från Provence.
Biljetter till middagen kan köpas här
Och så här ser hela den fullständiga menyn ut:
MENY
Välkomstmingel
Sjögräsrullar från Vrå
Fördrink: Negroni
(Campari, Hendrick´s gin, La Copa vermouth)
*
Förrätt
Pilgrimsmussla, ostronskivling, svart vitlök & picklad lök serveras med fläderponzu
2018 Quinta de Soalheiro Primeiras Vinhas Alvarinho
Vinho Verde, Portugal
2017 Emrich-Schönleber Monzinger ”Halgans” Riesling Trocken
Nahe, Tyskland
*
Huvudrätt
Rödvinsbrässerat lammlägg, risotto med karamelliserad lök, oxmärg, gremolata och färsk tryffel
2011 Chateau Vignelaure Rouge
Coteaux d’Aix-en-Provence, Magnum, Frankrike
2011 Fratelli Grasso Giacosa Spessa
Barbaresco Riserva DOCG, Italien
*
Ost
Gratinerad Mont d´Or
2018 Wine Mechanics Furmint Condition
EU-vin
*
Choklad
Sommelierföreningen Väst & Morlanda REPTES
Priorat DOQ, Spanien
*
Till kaffet
Facile Punsch
Sverige
Noble Selected Caribbean Rum
Trinidad