Den festliga avslutningen av mässdagen på Norda blir en upplevelse för gom och smaklökar och med en bred geografisk palett – i både glas och på porslinstallrik.

Vi har bestämt oss för viner som fungerar perfekt till maten, säger middagsgruppens Jonas Hellman. Det är ett kräset gäng som ska serveras, gäster som kan sina saker. Men jag tror inte att nån kommer att bli besviken över vad vi häller upp i form av Riesling, Alvarinho, Barbaresco eller en generös och fyllig Vignelaure från Provence.

Biljetter till middagen kan köpas här
Biljetter till jubileumsmiddagen

Och så här ser hela den fullständiga menyn ut:

MENY

Välkomstmingel

Sjögräsrullar från Vrå

Fördrink: Negroni
(Campari, Hendrick´s gin, La Copa vermouth)

*

Förrätt

Pilgrimsmussla, ostronskivling, svart vitlök & picklad lök serveras med fläderponzu

2018 Quinta de Soalheiro Primeiras Vinhas Alvarinho
Vinho Verde, Portugal

2017 Emrich-Schönleber Monzinger ”Halgans” Riesling Trocken
Nahe, Tyskland

*

Huvudrätt

Rödvinsbrässerat lammlägg, risotto med karamelliserad lök, oxmärg, gremolata och färsk tryffel

2011 Chateau Vignelaure Rouge
Coteaux d’Aix-en-Provence, Magnum, Frankrike

2011 Fratelli Grasso Giacosa Spessa
Barbaresco Riserva DOCG, Italien

*

Ost

Gratinerad Mont d´Or
2018 Wine Mechanics Furmint Condition
EU-vin

*

Choklad

Sommelierföreningen Väst & Morlanda REPTES
Priorat DOQ, Spanien

*

Till kaffet

Facile Punsch
Sverige

Noble Selected Caribbean Rum
Trinidad