– Jag upplevde min första Sommelierernas Dag 2016 och tyckte att det var super! Då läste jag till sommelier – men det var min dåvarande chef som pushade mig för att jag skulle gå. Det är jag otroligt tacksam för. Det var så kul att helt plötsligt få ansikten på de olika vinimportörerna, att få prova en massa intressanta viner och att få möjligheten att kunna gå runt och testa efter eget huvud. Ja, självklart sånt som jag redan visste var gott men framför allt ta chansen att möta nytt och okänt. Jag märkte att jag fick en bredare bild av spännande saker jag inte smakat innan.

När jag gick med i sommelierföreningen var det givet att jag ville hjälpa till med förberedelserna inför dagen. Det var ett perfekt sätt att lära känna alla sköna människorna i föreningen och att få vara en del av att anordna en mässa som är en så stor del västra sektionens arbete. De stora och vackra lokalerna på Posthotellet i år gör mig extra taggad. Just nu jobbar jag ideellt med att få krögare i regionen att göra vad min gamla chef gjorde för mig – att se till att personalen kommer iväg på Sommelierernas Dag för inspiration, mingel och utbildning!”

/Emma Handin, Bhoga