Vinimportören ifråga startade verksamheten så sent som 2018, men har redan 39 produkter på Systembolagets beställningssortiment.

– Sommelierernas Dag är klockren för oss när vi nu gör en uttalad satsning på restaurangförsäljning, säger Jerker Guerrero Evaldsson, en av tre delägare.

Jerker och hans kollegor Peter Olsson och Johannes Jarnung förenas av en stor kärlek till Mallorca i allmänhet och goda drycker i synnerhet. Portföljen består av såväl viner gjorda på lokala druvor som Callet, Manto Negro och Prensal som brandy, gin och sangria.

– Vi kommer ha med oss ett urval från de flesta av våra leverantörer till Göteborg. Ett 15-tal olika produkter.

En produkt som trion tror extra mycket på är Palma Gin. Producenten från Mallorca har varit på ön Ven i Sverige och träffat Henric Molin som driver Spirits of Hven. Och han har ett finger med i skapandet av receptet till Palma Gin.

– Resultatet blev lysande, säger Jerker. Palma Gin har på senast tid vunnit flera priser för smak och design och flaskan är målad med ekologiska färger och illustrerar ett typiskt mallorcanskt kakelmönster samt det runda fönstret i den karaktäristiska katedralen i Palma.

Taste of Mallorcas förväntningar på Sommelierernas Dag är höga. Minst sagt.

– Vi är i en fas när det är väldigt viktigt för oss att bredda vårt nätverk och skapa många nya relationer och rätt kontakter för framtiden. Mötesplatsen är därför ett ypperligt tillfälle att presentera oss för så många som möjligt inom restaurangbranschen i allmänhet och Sommelierer i synnerhet!