Kocken och sommelieren Thomas Norman, Wine Mechanics kökschef Rikard Nilsson och Cask Moestues Jonas Hellman utgör mässans Middagsgrupp. Och de har kommit en bra bit i sin planläggning.

Så fort det stod klart att Clarion Hotel Post skulle bli adressen för Somm 20 kändes det tryggt att börja planera den traditionella avslutningsmiddagen på Restaurang Norda, säger Thomas Norman.

Vi är redan nyfikna på menyn, Tompa.
Bra! Det ska ni vara…

De två senaste årens middagar på Klassiska Sjömagasinet har bjudit på fin gastronomi och dryckesval i den högre skolan. Men i år tar ni ett nytt grepp?
Ja, vi stannar kvar i huset efter mässan och låter såväl Restaurang Vrå och Sofia B Olsson som köksteamet på Norda – med gängets stjärnmentor Marcus Samuelsson – samspela i en spännande meny. Allt avnjuts i de fantastiska, historiska lokaler i det gamla Posthuset vid Drottningtorget.

För den som inte är så bekant med Vrå och Norda – vad kan det innebära rent kulinariskt?
Restaurang Vrå har flyttat upp en våning och kan nu utveckla sitt unika Norden/Asiatiska gastronomiska koncept ännu längre. Norda står tryggt i den Internationella /Amerikanska kokkitteln och flörtar denna gång med husmanskost från södra Europa. Tillsammans skapar vi en skön och avslappnad meny där väl utvalda drycker och mat samspelar.

Du kan inte ge lite mer detaljer…?
Inte än – det kommer. Men så här mycket kan jag säga: Söndagen den 2 februari klockan 19:30. Be there!

Meny jubileumsmiddag