– Vad har hänt och vart är vi på väg?

Ett seminarium med en fördjupning i var svenskt vin befinner sig idag, samt en titt framåt i ”kristallkulan” för att se var vi kan tänkas befinna oss om 15 år.

Seminariet kommer att ge en överblick över den svenska vinproduktionen och ledas av Murat ”Murre” Sofrakis från Vingården i Klagshamn, Skåne, som tillsammans med en representant från Ästad Vingård i Halland, kommer att visa upp svenskt vin och dess potential.
Seminariet kommer även innefatta en provning av utvalda svenska viner.
Svensk vinnäring växer så det knakar, ta chansen att hålla dig uppdaterad och inspireras!

2001 så etablerade Lena Jörgensen och Murat ”Murre” Sofrakis Vingården i Klagshamn strax söder om Malmö, med ambitionen att tillföra vinvärlden något nytt. 2001 grundade de tillsammans med fyra andra odlare föreningen Svenskt Vin. En förening som idag har ca 300 medlemmar.

Murre

Murat Sofrakis

Genom åren har ca 300 sorter, kloner och grundstammar provodlats på Vingården I Klagshamn och genom den erfarenheten har man sedan valt ut två sorter som man anser att Sverige och Skandinavien har möjlighet att bli allra bäst på.

Astad Vingard

Astad Vingard

Ästad Vingård är en konferens och spa-anläggning som 2011 bestämde sig för att sätta grunden för e
tt mousserande vin i toppklass. I det Halländska inlandet ligger vingården på 4 hektar i sydvästlig sluttning. Ästad är en ung och ambitiös vingård som ser en ljus framtid för sitt vin. Ästad kommer att lära oss mer om sin satsning och sina mål att producera ett Halländskt mousserande kvalitetsvin.

 

 

 

Boka din biljett nu så får du möjlighet att lära dig allt som finns att veta om svensk vinproduktion!