hur är det att ha yrkesrollen Sommelier?

Att vara sommelier är ett prestigefullt yrke, de jobbar t.ex inom restaurang branschen, som importörer eller som vinjournalister. Detta är ett yrke där man aktivt jobbar med dryck på ett pedagogiskt och utåtriktat sätt. En sommelier ska ha stor kunskap och erfarenhet om dryck, likaså kunna komponera dryck till mat. Det är inte bara vin man bär ansvar för på restaurangen, en sommelier har kunskap om all typ av dryck: öl, destillat, cider, kaffe/thé och cigarr.

Förhandlingar mellan sommelieren och leverantören är viktigt, underhåll av restaurangens vinkällare, att utbilda personalen är också en stor del av sommelierens roll på restaurangen.
Att få resa i hela världen och att provsmaka all världens vin och dryck är fantastiskt och ger erfarenhet och stor kunskap.

Fördelarna med att arbeta som sommelier är att man kan ha hela världen som sin arbetsplats, det är ett yrke som attraherar många. Att vara sommelier är en växande roll och intresset blir bara större och större. Det viktigaste för att bli en bra sommelier är att ha ett brinnande intresse för dryck och att kunna dela sin passion.

Vill du veta mer är du varmt välkommen att delta i något av våra seminarier eller se över våra länktips som du finner här.