Menyn för festmiddagen på Sjömagasinet är färdigkomponerad
Och dirigent Ulf Wagner är mer än nöjd
– Jag kan utlova en oerhört trevlig kväll med förstklassiga råvaror, hantverk på hög nivå och genomtänkta vinkombinationer.
Det vattnas i munnen när Sjömagasinets Ulf Wagner entusiastiskt berättar om skrei som simmat sig starka runt jorden och fångats i norska fjordar, sås på Danmarks långlagrade svar på parmesanost, jakten på den perfekta biffen, oxsvans på både toast och som consommé och tankemödan för att hitta vina viner som ska matcha med hög och låg syra.
Och när det gäller vinvalet har Sjömagasinets dryckesansvariga Ben Hill naturligtvis haft ett ord med i laget.
– Det är fantastiskt roligt att Sommelierernas Dag satsar allt mer seriöst på avslutningsmiddagen, säger Ben. Det är ett lyft för evenemanget att det inte bara blir en fest med sponsorkänsla utan en kväll med en riktigt vass och högklassig meny.
Ben Hill ställer själv ut under mässan med sin agentur Climat Wines och ser seminarier, provsmakningar och utbyte av kontakter och upplevelser som något som sätter nivån även för finalen.
– En matmässa skulle knappast avrunda allt med ett besök på McDonalds. Sommelierernas Dag är värd en festmiddag värd namnet – och jag är faktiskt objektiv när jag säger att det är precis det gästerna kommer att få här hos oss!
– Jag kan utlova oerhört mycket för kuvertavgiften, tillägger Ulf Wagner med eftertryck…
Meny
NV ”Les Parcelles” Bouzy Grand Cru Extra Brut, Pierre Paillard
Torsktartar med Dijonmajonäs, Kalixlöjrom, rödbetor, krutonger och citronette på brynt smör
2017 Riesling Wachenheimer Altenburg PC Magnum, Dr. Burklin-Wolf
Gratinerad slätvar med sås på lagrad hårdost med vinterkål och krokett på vitlöksstekta havskräftor
2014 Esprit Blanc de Tablas, Tablas Creek Vineyard
Trancherad, hängmörad ryggbiff samt kalvbräss i oxsvansconsommé med kastanjechampinjon och oxsanstoast
2013 Les Grandes Terrasses, Paul Jaboulet
Vaniljparfait med romkokta russin med chokladkräm
Reptes by Morlanda