QMS, Quality Meats Scotland, är vår sponsor i år av högkvalitativt kött under galakvällens middag, där kvällens huvudråvara är Entrecôte.

I det friska och kyliga klimatet på Skottlands vackra grässlätter, har nötkreatur och lamm levt tillsammans sedan urminnes tider. God djurhållning, foder från naturen och omfattande oberoende kontroll på alla nivåer resulterar i ettkött av högsta kvalitet.

Scotch Beef och Scotch Lamb SGB , Skyddad Geografisk Beteckning, kommer ifrån den oförstörda naturliga skotska landsbygden och följer ett strikt kvalitetsprogram som inkluderar allt från kost till boskapdjurhållning. Inga hormoner tillsätts, utan djuren betar på de fuktiga skotska gräsmarkerna, som resulterar i ett saftigt kött med högre halt av Omega- 3 fettsyror, protein, vitamin E och antioxidanter. Redan 1996 gav Europeiska Unionen produkterna
från Scotch Beef och Scotch Lamb, den Skyddade Geografiska
Beteckningen (SGB) för produkternas unika regionala egenskaper. SGB etiketten garanterar att det är ett kött med autentisk smak.
Kalvarna diar i tio månader och djuren hanteras med omsorg och betar mestadels utomhus, på de Skotska slätterna som är rena och fria från föroreningar. Jordbruket i Skottland bygger på gamla traditioner, där lamm och kor lever i symbios i naturen.

Under kvällen kommer även smör från Isigny S’te Mère i Normandie att serveras av Green Seed Group. Mellan land och hav, mellan äng och kärr i Bessin och Cotentin, fick smöret från Isigny sitt rykte redan från 1500-talets Frankrike. Detta AOP smör, Appellation d’Origine är benämningen på ett område, region eller ort som syftar till att beteckna enprodukt som härstammar från den platsen och vars kvalitet eller egenskaper beror på det geografiska området .