Ett av seminarierna som hålls lördagen den 28 januari är ”Champagne 2008”. Det är ett perfekt tillfälle att lära sig mer om Champagne generellt – men också ett djupdyk i en av toppårgångarna från 2000-talet.

Provningen hålls i Projects trevliga lokal på Södra Vägen 45.

10 olika champagner kommer att serveras, några från de stora välkända husen, några från de små. Det blir även en variation på vin som är baserat på både inköpta druvor och  egenodlade.

Emma Ziemann håller i seminariet, Emma som har flerårig erfarenhet från restaurangbranschen, är utbildad restaurangmanager med inriktning mot dryck via Göteborgs Universitet samt diplomerad inom internationellt välkända WSET (Wines and Spirits Education Trust), styrelseledamot i svenska sommelierföreningen och utexaminerad sommelier via Gustibus Wine and Spirit Academy. Därtill finns en numera gedigen tävlingserfarenhet. 2016 tilldelades Emma exempelvis förstaplatsen i Lily Bollinger Award som Årets kvinnliga sommelier.

Vi kommer att ha champagner från långt ner i söder till de mer välkända Grand Cruerna i norr. Det blir med andra ord ett brett spektra av champagne, allt från de fruktdrivna och krispiga till de fylliga och brödiga. Ett ypperligt tillfälle att inte bara få kläm på 2008, utan kanske också på vad man själv gillar för stil.