Claudia Schug Schütz

Claudia Schug Schütz, född och uppvuxen i Kalifornien, är Amassadör för California Wines Education och aktiv i sin familjs vingård – Schug Carneros Estate. Claudia har studerat WSET-diploma och jobbar för tillfället mot Master of Wine. Claudia deltar i Sommelierernas dag 2016 och håller i två seminarier under lördagen den 6 februari.

California Pinot Noir

Pinot Noir har framgångsrikt vuxit som druva i Kalifornien de senaste tio åren och är idag är det en viktig druva för många distrikt. Kallklimatsdruvan har visat sig göra bra ifrån sig i Kaliforniens kustligare regioner, så som Sonoma Coast, Russian River Valley, Carneros och Santa Barbara. Claudia kommer under seminariet presentera Pinot Noir från olika områden i Kalifornien.

Cabernet Sauvignon – Napa vs. Sonoma County

Cabernet Sauvignon är den bästsäljande druvan i USA och näst mest odlade i Kalifornien. De två stora områdena för druvan är Napa Valley och Sonoma County, i en vänlig tävling kommer Claudia ställa dessa två områdena mot varandra under seminariet. Eftersom toppviner från båda regionerna kommer provas är platserna ännu mer begränsade, så här gäller verkligen först till kvarn.