Brian Maloney

Brian Maloney är idag ansvarig vinmakare för Deloach Vineyards och Buena Vista Winery i Kalifornien. Han har examen i vinodling och enologi från Davis, University of California, och har jobbat på flera olika vingårdar innan han slöt sig till Boisset 2003.

Vi är glada över att ha Brian hos oss under Sommelierernas dag och han kommer hålla i två seminarier under lördagen den 6 februari.

Hållbar vinproduktion: Sustainable Winemaking in California

Visste du att hållbar (sustainable) vinproduktion innebär ekologi – och mycket mer! Förutom ett ekologiskt aspekt gäller det även att ta ekonomiskt och socialt ansvar. Kalifornien har ett av de mest omfattande hållbarhetsprogrammen i världen, så bra att de har tilldelats Wolrds Best Sustainable Vinegrowing program två år i rad av UK publication Drinks Business. Under seminariet kommer Brian förklara begreppet hållbarvinodling och presentera viner på detta tema.

Best of Zinfandel

Zinfandel kan ses som Kaliforniens signaturdruva, då det är en av den äldsta och mest hedrade druvan. Zinfandel kommer i många olika stilar, under detta seminarie med Brian står elegantare Zinfandel i fokus.  Med generationer av odlare och vinmakare bakom sig har Brian alltid tagit till sig att låta terroir tala först och via Buena Vista Winery kommer vi kunna prova ett utval av Zinfandel som är tillgängliga i Sverige. t.ex. från legendariska producenter Turley, Ridge och Ravenswood.