Nu är det alltså snart dags för årets största dryckeshändelse igen och det är av yttersta vikt att komma dit väl förberedd. Vi vill INTE att du skall skada dig. Det finns en hel del du kan göra för att sätta din kropp i beredskapsläge inför den stora dagen och nedan följer ett antal handfasta tips för dig som önskar anlända i toppform till mässdagarna.

1. BYGG KROPP Alla vet att protein, kolhydrater och fett är muskelbyggarens bästa vän. Även om du känner att du har legat på latsidan så finns det ännu tid. Dieten ”all burger” är precis som det låter. Enformigt säger du? Fel säger vi! Vi rekommenderar The Barn, Tugg, Rover, Norda, Burgersson, Stockyard, Umami Burger och Butchers Market.

2. VIT VECKA Det kan vara läge att städa upp levern lite innan besöket. En vit vecka behöver inte vara allt för jobbig om man är väl motiverad och har nån form av struktur. Här följer ett enkelt veckoschema att följa: Måndag: GT + Gurka. Tisdag: Riesling. Onsdag: GT + citron. Torsdag: Riesling igen, du vet varför. Fredag: Vit Madeira (för att vara lite märkvärdig). Lördag: Bubblor + välling. Söndag: Bloody Mary (för att det är okej att synda EN dag!).

3. STUDERA Det är av stor vikt att du pluggar frenetiskt innan du kommer dit. Hårdstudera Ukrainas druvsorter, den kinesiska årgångstabellen och alla nerlagda Bordeauxslott i bokstavsordning. Det är därefter fritt att ställa omöjliga frågor och sedan demonstrativt himla med ögonen. Glöm inte: ALLA älskar en besserwisser!

4. MINDFULLNESS För att orka hela dagen är det viktigt att komma mentalt väl förberedd. Vi rekommenderar gärna dessa övningar som daglig rutin: Profylax med IPA. All form av Tantra. En hel dag i tystnad + flaska Bourbon.

Om du följer dessa enkla råd så kommer ditt besök på Sommelierernas Dag att flyta på helt friktionsfritt. Välkommen!