Jobbar du på restaurang i Sverige?

Kan du mycket om sydafrikanskt vin?

Då kan du vara med i en prestigefylld tävling under Sommelierernas Dag! Det handlar om WOSA Sommelier Cup 2019. Denna deltävling består av ett teoriprov och en blindprovning och segraren från den svenska tävlingen får sedan försvara den blå-gula fanan på den stora finalen i Sydafrika i September.  

För fjärde året arrangerar Wines of South Africa sin världsomspännande tävling – WOSA Sommelier Cup. Den svenska uttagningen görs på SK Mat & Människor i Göteborg den 3/2. Den svenska uttagningen består av ett teoriprov samt en blindprovning. Uttagningen tar 1 1/2 timme. Vinnaren av den svenska uttagningen får sedan resa till Sydafrika i september för att försvara de svenska färgerna i den stora finalen. För att tävla måste du vara arbetande på restaurang i Sverige.

I finalen deltar tävlande från 9 olika länder och tävlingen går av stapeln den 21 september. Som finalist kommer man att resa ner den 18/9. Efter tävlingen stannar alla tävlande kvar för en gemensam vinresa runt Western Cape med hemresa den 25/9.

Själva finalen består av både teoretiska och praktiska moment där tre slutfinalister kommer att slåss om den ultimata titeln på scen inför en stor publik.

Tidigare vinnare har varit

Christopher Bates (USA)

Will Predhomme (CAN)

Marc Almert (GER)

 

Dessa kan du läsa mer om på WOSAs hemsida:

https://www.wosa.co.za/sommelier/