Vinkällan Dryckesutbildningar

Vinkällan Dryckesutbildningar är sedan flera år tillbaka en av våra samarbetspartners under Sommelierernas Dag. Vinkällan delar i år ut två stipendier, ett på Steg 1 på sommelierutbildningen i Göteborg för en vetgirig vinintresserad samt en Masterklass till en redan utbildad sommelier. Dessa två stipendier utser Sommelierföreningen i Väst.

Vinkällan startades 1996 av Britta och Dick Samuelsson, redan 1998 startades Sommelierutbildning i Stockholm och året efter kom första kursen till Göteborg. Idag finns Vinkällan även i Malmö, Sälen, Åre, Växjö och som skola i Danmark sedan 2007 under namnet Vinakademiet, då både i Köpenhamn och på Jylland, Silkeborg.

Vi i Sommelierföreningens västra sektion och också väldigt glada för Vinkällans senaste nyhet, det känns naturligt att de får en fast lokal och knutpunkt. Väldigt roligt att de hela tiden förnyar sig.” säger Sommelierföreningens västa sektions ordförande Carolin Uggla.

Vinkällans VD Brita Samuelsson berättar om årets nyheter från utbildningsföretaget:

”- Vår nya kollega på plats i Göteborg är Maria Buchmann som bland annat haft Pim’s vinbar i Skövde och för närvarande driver både vingård i Ungern samt destilleri där hon tillverkar gin bland andra spritsorter. Dessutom har Vinkällan äntligen slagit ner rötterna på riktigt i Göteborg efter nästan 20 år av sommelierutbildningar på plats. Vi har nu en helt egen lokal på 265 kvadrat bara drygt 10 minuter från Centralstationen. Lokalen ligger på Ebbe Lieberathsgatan 18 B i Krokslätt. Det känns toppen att äntligen ha en egen fast punkt att erbjuda alla våra elever. Vi kommer också kunna ha minimässor, provningar och andra utbildningar på plats. Vi hoppas att det ska kunna bli som en samlingsplats för vinintresserade.”

För mer info om Vinkällan och deras kursutbud, besök deras bord i Auktionshallen på Sommelierernas Dag 4 februari.