Sommelierernas dag har även i år äran att få besök av Michel Jamais. Mannen som är känd i hela Sverige efter allt han gjort och bidragit till för den svenska dryckeskulturen.
Denna gång handlar det om destillat och hans favorit i ämnet, druvskalssprit. Detta är seminariet för dig som vill prova förstklassig italiensk grappa, fransk marc och kvalitetsbrandy av olika ursprung!
Michel Jamais började sin karriär som kock och sommelier 1982. Efter 15 år i restaurangvärlden började han att undervisa sommelierstudenter och arbeta som dryckesskribent. Hans första bok släpptes 1996 och sedan dess har han skrivit 100-tals artiklar om vin, sprit och öl. Han är en flitig föreläsare och har även arbetat med vinorganisationer i USA, Frankrike och Spanien. Under årens lopp har han rest över hela världen och besökt mer än 1 200 vintillverkare, destillerier och bryggerier på alla kontinenter.
Det är ingen slump att Michel Jamais är en av Sveriges mest eftertraktade och uppbokade föreläsare och dryckesprovare.