GALAMIDDAG
Sommelierernas Dag 2015
1 Februari 2015
Clarion Hotel Post
_______________
19.30/ Vinterträdgården
CHAMPAGNEBUFFÉ MED OLIKA CHAMPAGNER I OLIKA STILAR FRÅN VÅRA UTSTÄLLARE
Snacks från vRÅ
Friterad lotusrot, algpopcorn & shiso saltat rispapper

Mirin & sojarimmad lax ”sashimi style” dashirom
rättika, shiso, gurka, rostade sesamfrön, ponzu

Friterat wonton, kalvtartar, sojamajonnäs, picklad röd steklök
bonitosalt, sojarostad shiitake, vattenkrasse
__________

GALAMENY `15
Nybakat bröd från Norda samt Buerre D´isigny Demi sel

Förrätt
Bakad torsk med rökt äggula, syrad lök, potatiskräm och rågbrödscrunch

Vi dricker:
Brekeriet ” Brilliant” Skånsk Saison
2013er Hochheimer Riesling Classic, Werner Domdechant, Rheingau

Varmrätt
Skotsk hängmörad Grain Feed Entrecôte,
lökcreme, rökt sidfläsk, svamp och mandelpotatis

Vi dricker:
2010 Saint Aubin 1:er Cru “Les Pitangerers” Jacques Carillon, Bourgogne
2012 Crianza Venta Las Vacas, Uvas Felices, Ribera del Duero

Dessert
Vaniljmousse, citronkräm & havresmulor

Vi dricker:
2008 Grüner Veltliner Eiswein, Weingut Schmeltzer, Burgenland ( Bio )

Kaffe, Cognac samt två smaksatta chokladtryfflar
Chateau Beaulon 12 Years XO ( Eko )

Smaklig Spis!