Nej, förmodligen inte. Så därför har du nu chansen att prova 6 viner från riktigt bra producenter och från toppårgångarna 1958, 1967, 1971 och 1982. Samt jämförelsevin från 2000.

Vår guide genom Piemontedalen är Mats Burnert, som har mångårig erfarenhet som provningsledare och kursledare på dryckessidan. Mats är sommelier och har en treårig universitetsutbildning i vinvetenskap bakom sig. Han har dessutom utbildning och mångårig arbetslivserfarenhet från livsmedelsbranschen.

Nebbiolo, druvan som bara trivs i norra Italien når en av höjdpunkterna i det lilla distriktet Barolo. Barolo anses vara bland det bästa Italien har att erbjuda – och det är verkligen ett världsklassvin! I Barolovinerna får nebbiolo en helt egen stil, en stil som ingen ännu lyckats kopiera – kärva och tuffa som unga – men utmärkt ackompanjatör till mat.

Efter en kortare genomgång av området och vad som gör vinerna så unika provar vi högkvalitativa Barolos från några av de mest skickliga vinodlarna, som påverkat utvecklingen till just denna berömmelse. Vi provar mer traditionella mogna Barolos med ett par unga som referenser!

Få viner kan mäta sig med en mogen Barolo. Med stigande ålder får den en fantastisk harmoni och balans mellan smakerna, en mjuk strävhet och lite sötare syra som stagar upp den härliga kroppen! Hur kommer detta sig – vad är Barolo egentligen, och hur smakar en mer mogen Barolo av hög klass?

Allt detta får du svar på lördagen den 28:e januari 2017.