Festmiddagen på Sjömagasinet
– en uppvisning i mat&vin av Wagner&Trägårdh!

När Ulf Wagner och Gustav Trägårdh planerade årets Festmiddag för Sommelierernas Dag utgick de från vinerna. Dryckerna kombinerades därefter med Sjömagasinets framgångsrika matfilosofi. Det blev perfekta kombinationer…
– Vi är verkligen nöjda med menyn. Gästerna kommer att få en härlig upplevelse hos oss den 4 februari!

Hur ser då middagsupplägget ut för Sommelierernas Dag 2018?
– Förrätten är en fusionsrätt med spännande smaker, säger Ulf och skrattar när han berättar om vilken råvara som skulle väljas till de andra rätterna. Det är nämligen en ständigt pågående diskussion mellan honom och Gustav om vilken fisk som är godast – sjötunga eller piggvar…

– Vi valde sjötunga till den andra rätten och till vinet – en Meursault 2015. Det gäller ju att passa på nu när det är säsong. Fisken är ångkokt med beurre blanc-sås och ostron, gott och klassiskt. Ja, det kommer att bli helt fantastiskt, en riktig må-bra-rätt, säger en stolt Gustav Trägårdh.

Till den tredje rätten valdes norsk skrei, den stora, starka, fina ettårs-torsken som är så nära man kan komma en bit kött. Rätten är anpassad till vinvalet Gevrey-Chambertin 2015 och serveras med tryffelsky och anklever. Typiskt Gustavs matfilosofi och riktigt spännande.

Till dessert serveras finaste tryfflar och kaffe. Det är alltid svårt att sätta ett vin till dessert så här bjuds gästerna att på plats utforska Sjömagasinets stora och gedigna vinlista. Om det finns utrymme…
Både Ulf och Gustav känner sig mycket stolta över att få visa upp Sjömagasinet för den kunniga mat- och vinpubliken som deltar på festmiddagen för Sommelierernas Dag. Ulf Wagner var faktiskt med och startade svenska Sommelierföreningen redan 1986, då han just tagit en andraplats i Sopexas första vintävling i Sverige.
Och det blågula intresset för ädla drycker har definitivt inte minskat sen dess, det är tvärtom en eskalerande del av umgänge och middagar runtom i landet.
– Det var utifrån vinet vi skapade den här menyn och vi siktar på en härlig upplevelse i matens och vinets tecken, säger krögarduon unisont.