Vad har ni packat ner i mässportföljen?

Tre utställarprofiler svarar.

Och det är allt från hålla-käften-viner och till popcorn med ansjovissmak…

”I år ville vi visa upp de viner vi har men som vi inte öppnar så särskilt ofta – så vi tog fasta på temat färgstarkt och dukar upp med riktiga ”Håll käften-viner”!

Vi tar bland annat med oss nyheter från Alheit Vinyards (SA), Mount Peak Rattlesnake Zinfandel (USA), Baron de Chirel från Marques de Riscal (SP) och smaskiga rieslingviner från Künstler (TY) Vi kommer också passa på att öppna Kanonkop Paul Sauer 2015, det första sydafrikanska vinet att få 100 poäng av Tim Atkin och klockan 13.00 öppnar vi upp Paul Jaboulet Hermitage ”La Chapelle” 2009 (FR). Missa inte det. Under festmiddagen på Sjömagasinet har vi dessutom fått möjligheten att visa upp vår fina Cornas Les Grandes Terrasses 2013, också den från Paul Jaboulet.”

-Julia Barske, Nigab

”Jag har varit med och såväl arrangerat som ställt ut på denna fantastiska dryckesmässa de senaste 13-14 åren. En alltid lika skön start på det nya året med väldigt många människor samlade under ett och samma tak – med det gemensamma intresset för drycker. I år lyfter vi fram några producenter som jag tycker gör fantastiska viner. Vi har med oss en fransk vinproducent, Thibault de Lartigue som jobbar för Advini och representerar producenter som Ogier och Domaine Laroche. Vi lyfter även fram Weingut Wolmuth från Österrike, Paxton från Mclaren Vale i Australien och Finca La Zorra från Salamanca – ett av Spaniens yngsta DO.”

-Emil Wingate, Spring Wine & Spirits

”Förra året hade vi smågodis och champagne som tema, dels för att plocka det pretentiösa ur champagne – man behöver inte alltid ha ostron och löjrom som tillbehör – men framförallt för att visa att det med små medel går att kombinera champagne med mat. Detta gick ju tydligen hem hos besökarna eftersom vi vann Årets utställare… I år fokuserar vi på endruvschampagner med 100% Meunier, Pinot Noir eller Chardonnay. Eftersom årets mässtema är nytänkande plockar vi även med oss otippade tillbehör. Som popcorn smaksatta med ansjovis, dragon och dijonsenap. Arbetet med att hitta dessa udda matchningar är i full gång och en och annan överraskning utlovas! Champagnens dagar som val av dryck enbart vid festligare tillfällen är förbi, det går lika bra att avnjuta en flaska en tisdagskväll till falukorven.”

-Johanna Behlin, Svensk Champagneimport