Lördag 2 februari

Seminariedag – dryckeskulturen, drycken och dryckeskunskapen i fokus

För allmänheten

Vi har haft som ambition att se med vidvinkelobjektiv på kvalitetsdrycker, säger Petrus Wistedt, inte bara koncentrera oss på vin. Därför har vi bokat in experten Mr GT för en lektion i vad som krävs för en klassisk gin-tonic-drink och det blir också en studie i humlen och beskans betydelse vid öltillverkning – i samarbete med mikrobryggeriet Spike, som ligger granne med våra mässlokaler på Wine Mechanics.

Men jästa druvor saknas naturligtvis inte. Bland annat berättar Wine Mechanics Erik Jonsson om vad som ryms i ståltankarna och i hans eget vinmakarhuvud. Och Christine Sharrer håller en Master Class om hur häpnadsväckande bra lagringspotential sydafrikanska viner kan ha.

– En Winemakers lunch med Weingut Prager från Wachau blir det också, säger Petrus Wistedt. Vi är dessutom väldigt stolta över att kunna erbjuda en vertikalprovning på Château Beaucastel, en av de mest de mest berömda egendomarna i Châteauneuf-du-Pape. Michel Jamais leder provningen med årgångar från 1995 och framåt.

Seminarieprogram lördag 2 februari

12:00

  • Ageing potential of South African wines
  • Vitt vin från Rhône

14:00

  • Vinmakarlunch med Robert Bodenstein från Prager
  • Humlens betydelse för öl

16.30

  • Château de Beaucastel
  • Äventyret Wine Mechanics
  • Ginets fantastiska värld

Seminarier

Söndag 3 februari

Dryckesmässa – För Branschen

Dagen D –  branschens stora dag. Då vi sammlar drycker och dryckesintresserade människor. Som besökare har du möjlighet att prova drycker från utställare, träffa producenter, importörer och kollegor. Dryckesmässan är en stor möjlighet till att knyta kontakter men även utbyta kunskap och framförallt prova drycker från hela världen.

Kom, delta, prova och var med och utveckla branschen!
(18-års åldersgräns)


Dryckesmässa

Plats
Wine Mechanics
Tid
12:00-17:30 (insläpp stänger 17:00)
Pris
200kr (vid köp på plats 225kr)

Middag

Missa inte finalmiddagen på Sjömagasinet

Som avslut på en helg av provande och lärande samarbetar vi även i år med Wagner, Trädgårdh & co i hamninloppet.
En fyrarätters festmeny + högklassigt vinpaket vankas under en trivsam söndagskväll med utställare, sommelierer och mässbesökare.

För sista minuten bokning av middagsbiljetter
kontakta jonas.moen@sommelierernasdag.se