Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Njutbar prestige från Prager

Wachau är Österrikes välkända kvalitetsdistrikt med stark betoning på druvorna Riesling och Grüner Veltliner. Prager tillhör topproducenterna och fick sitt stora uppsving när Franz Pragers dotter Ilse gifte sig med biologen, geologen och historikern Dr Toni Bodenstein. Svärsonens ”Noaks Ark”-projekt innebar plantering av mer än 100 mer eller mindre bortglömda kloner och ledde till ett rejält kvalitetslyft för företaget. Idag har Prager 17.5 hektar tätt planterade vinodlingar på branta terrasser i Weiβenkirchen och Dürnstein.

Filosofin bygger på skörd för hand, noggrann sortering för att eliminera inslag av ädelröta och ”kontrollerad spontanjäsning” – vilket innebär att vinet får sköta sin jäsning själv så länge den inte blir malolaktisk…Resultatet blir eleganta viner med blygsam alkoholhalt och tydligt ursprung. Toni och Ilse Bodensteins son Robert Bodenstein kommer att berätta mer om vinerna under lunchen – som matmässigt består av två passande mellanrätter följt av en dessert; allt komponerat av Richard Nilsson, köksmästare på The Winery Pub.

2017 Federspiel Grüner Veltliner
Hinter der Burg
2017 Smaragd Grüner Veltliner
Achleiten Stockkultur


Marinerad kolja / citrus / gräslök / rostade solrosfrön


2017 Federspiel Riseling, Steinriegl
2017 Smaragd Klaus Riesling


Confiterad anka / kål / friterad potatis / dijon


2017 Grüner veltliner Point Auslese


”Äppelstrudel” / kola / vaniljglass