Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Köp biljetter

 

Piemonte Wine Day flyttar in på Sommelierernas Dag!

”I år tar vi lördagen vidare! I samarbete med Osteria Göteborg och Vini del Piemonte anordnar vi en minimässa. Vi hälsar vinintresserade välkomna till en spännande upptäcktsfärd bland vinerna från Piemonte i norra Italien. Härifrån kommer några av Italiens absoluta toppviner. Vad sägs om Barolo och Barbaresco, båda på druvsorten Nebbiolo, samt innedruvan Barbera från olika ursprung för att bara nämna två exempel. Området är mest känt för sina röda viner, men här görs även vitt vin, främst på den lokala druvsorter Arneis. Intressant och spännande att prova!

Lördagens program erbjuder förutom mässan en Mäster Class – ’Barolo versus Barbaresco’. Under ledning av Sandro Minella, erfaren sommelier med Piemonte som specialitet, får vi lära oss om likheter och skillnader mellan dessa båda ”kusiner” i vinvärlden.

Lördagen avslutas med en winemakers dinner med flera av eftermiddagens utställare på plats. Viner från Piemonte till en nordisk måltid med piemontesisk touch. Som aperitif kommer det att finnas ett utbud av vita viner från trakten.

Mer info samt priser och möjlighet att köpa biljetter hittar du här  www.grappavita.se/evenemang