Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

En skummande provning på mikrobryggeriet Spike

Ta en läskande lektion i öltillverkning! Under provningen på Spike i Slakthusområdet får vi veta allt om olika humleprofiler, alfasyrans betydelse i processen och självklart med hjälp av fem olika – och vitt skilda – ölsorter. Malt ger sötma, men för rätt balans i ett öl krävs beska från humle. Det är det så kallade lupulin-fröet i honplantans kotteliknande blomma som används vid öltillverkning. Humleprofilerna varierar dock rejält. Det är skillnad på aromahumle från Bayern och Böhmen och bitterhumlen från engelska Kent. Och en pils innehåller 20-40 % mer humle än ett vanligt lageröl!

Provningen hålls av Spikes huvudbryggare Bernardo Gava. Bernardo kommer från Brasilien och är född in i bryggaryrket. Han började tidigt jobba på familjebryggeriet Sud Birrificio innan han flyttade till Europa för att gå bryggmästarutbildningen på VLB i Berlin. Bernardo jobbade på olika tyska bryggerier innan han så småningom hittade till Spike och Göteborg, där han har lett arbetet de senaste två åren.

Provningen hålls på engelska.